Switzerland
Contact person: Mrs. Leonie Masselink
Website: https://corner.stnet.ch/media-benl/
E-Grand Tour of Switzerland
Sinds 2015 heeft Zwitserland een eigen roadtrip. Dankzij de ‘Grand Tour of Switzerland’ kun je het beste van Zwitserland zien en beleven op één route. Deze rondreis van ruim 1600 kilometer voert door vier taalregio’s, over vijf alpenpassen, langs elf Unesco Werelderfgoedsites en 22 meren. Adembenemende tochten gegarandeerd! Sinds 2017 bestaat zelfs de mogelijkheid om de volledige Grand Tour of Switzerland te volgen in een duurzame, elektrische auto. Het is de eerste rondreis ter wereld die in z’n geheel afgelegd kan worden met een elektrische auto. Een dens netwerk van laadstations langs de route zorgt ervoor dat niemand met een lege accu komt te zitten. Comfortabel en schoon rijden wordt met de ‘E-Grand Tour’ een belevenis op zich. Het volledige overzicht van laadstations in Zwitserland, kun je hier raadplegen. Met de handige  Grand Tour of Switzerland (Apple store of Google Play) bereid je je perfect voor op een adembenemende trip.
MySwitzerland.com/grandtour
 
Zwitserse steden
Zwitserland biedt meer dan alleen spectaculaire bergen. Neem bijvoorbeeld de Zwitserse steden. Alle ingrediënten voor een perfecte stedentrip vind je hier: fraaie historische stadscentra, musea van wereldklasse, gezellige eettentjes en hippe bars. De prachtige natuur is bovendien altijd dichtbij!
MySwitzerland.com/steden
 

Schermafbeelding 2022 10 24 om 16.07.53

Grand Train Tour of Switzerland
Als je op het openbaar vervoer stapt, ben je meteen duurzaam onderweg. In Zwitserland kom je niet alleen stipt op je bestemming aan, de reis op zich is ook een ware beleving. Swiss Travel System staat voor het circa 29.000 kilometer omvattende openbaarvervoernet van Zwitserland, maar ook voor het unieke ticketassortiment voor buitenlandse gasten. Op het dichtste openbaarvervoernet van de wereld rijden de treinen volgens vast patroon: altijd op dezelfde minuut na elk heel en/of half uur, op alle trajecten. Dankzij de ‘Grand Train Tour of Switzerland’ kun je een ronde door Zwitserland ook per trein beleven. Dit is een fantastische manier om de panoramatreinroutes (zoals de Bernina Express en de Glacier Express) aan elkaar te rijgen. Met één treinticket, de Swiss Travel Pass, reis je op het beste spoorwegnet van Europa.
 
Winter Magic Tour
Een volledig verzorgd arrangement om het winter wonderland van Zwitserland te ontdekken: de Winter Magic Tour. Wintersport, panoramische treinreizen, bergexcursies en de highlights van Zwitserland meepakken. 
 
 
Zwitserland zelf ontdekken
Zwitserland betovert tijdens alle seizoenen. Ontdek alle duurzame belevenissen en activiteiten op onze mediacorner MySwitzerland.com/mediabenelux.
Ons mediateam helpt je graag met het organiseren van persreizen, het verlenen van informatie of het adviseren bij om het even welke vraag over Zwitserland.