Poland
Contact person: Mrs. Magdalena Stoch & Mrs. Malgorzata Duijnmayer
Website: https://www.polen.travel/nl
City trip op maat

Kraków, Warschau, Gdańsk, Wrocław en Poznań met directe vliegverbindingen vanuit Nederland genieten elk jaar van groeiende aantallen bezoekers. Ze trekken toeristen aan door hun rijke culturele programma, unieke trekpleisters en talloze attracties. Maar ook kleinere steden of stadjes, soms ver gelegen van de hoofdwegen, zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Vaak zijn deze minder druk, hebben een eigen karakter met veel spannende verhalen en zijn deze plekken een geweldig idee voor een korte trip in Polen.

Foto rechts: Wroclaw

 

Actief1
 
Actief op pad

Polen heeft een imposante selectie van buitengewone landschappen die elke reiziger graag zou willen ontdekken. Denk aan ongelooflijk mooie bergen, meer dan 500 kilometer gouden kustlijn, bossen die bijna een derde van het land beslaan, ongeveer 10.000 meren en een mini-safariwoestijn. De meest waardevolle natuurgebieden van Polen zijn beschermd in 23 nationale parken met een totale oppervlakte van 300,000 hectare. In Polen vinden bergwandelaars een netwerk van ongeveer 15.000 mijl gemarkeerde wandelpaden, waaronder enkele van de Poolse delen van de trans-Europese routes. Als je op de fiets van ons platteland wil genieten, zijn er tal van fietsroutes in elke regio. Er zijn ongeveer 150 kajakroutes en 10.000 peddelvriendelijke meren in Polen - nergens in Europa vind men zo'n dicht netwerk van waterwegen.

Pracht en praal van kastelen en paleizen

In Polen ontdek je de rijke en zeer boeiende geschiedenis van het land door middel van de gebouwen. Van de middeleeuwse forten van aarde, steen en hout zijn slechts nog ruïnes over, maar zijn desondanks nog steeds indrukwekkend. De ketens van vestingwerken, de kastelen van de Teutoonse Ridders, de herbouwde kastelen voor buitenhuizen van rijke families, de forten en burchten in de nieuwe stijl, de koninklijke kastelen, de herenhuizen van aristocratische families gebouwd aan het einde van de Renaissance en tot slot de weelderige paleizen zijn stuk voor stuk indrukwekkend om te zien.

Unesco Kerk van de vrede in Swidnica

 
UNESCO Werelderfgoed

Polen is een land met een 1000 jaar oude geschiedenis, rijke tradities en een rijk cultureel erfgoed. De erfenis van vervlogen eeuwen die monumenten van architectuur, historische aandenkens en meesterwerken van kunst omvat, wordt perfect gecombineerd met de rijkdom van de Poolse natuur en haar originele landschappen. Iedereen die zijn kennis van de geschiedenis of architectuur wil verdiepen, bijzondere natuurplekken wil bezoeken, moet naar ons land reizen. Polen is een land die indruk maakt met zeventien plaatsen genoemd op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Foto rechts: Kerk van de vrede in Swidnica (UNESCO)