Czechia
Contact person: Mrs. Erna Lise Snoeij
Website: https://www.visitczechia.com/nl-NL/
Persberichten: https://www.visitczechia.com/nl-NL/B2B/Benelux/Press-and-Media/Press-releases
 
In Tsjechië is van alles te beleven. Het ene moment wandel je door de kronkelende straten van magisch Praag, het andere moment bewonder je romantische middeleeuwse kastelen of geniet je van het natuurschoon in de bergen. Een vakantie in Tsjechië is niet compleet zonder een wandel- of fietstocht. Dat kan zowel in de zomer als in de winter. Of je nu alleen op pad gaat, met je partner, je gezin, er is altijd iets actiefs te doen.

  

Ultiem fietsland

Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen, met honderden kilometers gemarkeerde routes. Van lange tochten langs meanderende rivieren, spannende tracks in de bergen tot historische routes langs de grens. Een heel bijzonder fietspad is de IJzeren Gordijnroute. Bijna 50 jaar lang scheidde het IJzeren Gordijn Oost- en West-Europa van elkaar. Langs deze verboden zone is een traject aangelegd, de EuroVelo13. Het Tsjechische deel van deze route is bijna 800 km lang en voert je langs beide zijden van het IJzeren Gordijn, langs restanten van versperringen, monumenten en prachtige steden. De route gaat door de Tsjechische regio's Karlovy Vary, Pilsen, Zuid-Bohemen en Zuid-Moravië. Je kan het Tsjechische deel, dat regelmatig de Duitse en Oostenrijkse grens passeert, in ongeveer 14 dagen fietsen in etappes van zo'n 60 km. 

 

Bestemming voor autovakantie

Liever met de auto? Tsjechië is een ideaal land voor een rondreis. De afstand vanuit Nederland en België is 900 km en kan dus prima gereden worden in 1 dag. Ook de afstanden in Tsjechië zelf zijn niet al te groot. Tsjechië is ongeveer even groot als de Benelux. Reis je van west naar oost, bv van Cheb naar de Oost-Moravische plaats Rožnov pod Radhoštěm, dan zit je ruim 5 uur in de auto. We raden je aan om wat vaker te stoppen en op sommige plekken wat langer te verblijven en van de omgeving te genieten. In het noorden en zuiden van Bohemen en ook rondom de hoofdstad Praag zijn meerdere natuurparken en UNESCO monumenten te vinden.

Paradijs voor kinderen

Als de perfecte gezinsvakantie betekent dat de kinderen met plezier spelen en nieuwe omgevingen ontdekken, dan is Tsjechië de juiste keuze. Praag biedt een groot aantal binnen- en buitenactiviteiten voor families met kinderen, maar het is ook leuk om uitstapje buiten de hoofdstad te maken. Ontdek de ongerepte natuur en laat je verrassen door de highlights van de regio. Wist je bijvoorbeeld dat het Lipnomeer dé familiebestemming van Tsjechië is? Het grootste meer van het land wordt ook wel ‘De zee van Tsjechië’ genoemd. Ideaal voor watersportliefhebbers. Je kunt er zwemmen, kanoën, varen, suppen en windsurfen. Zwemmen kan niet alleen in het Lipnomeer, maar ook in het binnenzwembad van Lipno. En vanaf de top van een spannend boomkroonpad heb je een schitterend uitzicht over de streek en het meer. Wandel- en fietsliefhebbers genieten van de prachtige routes in deze Zuid-Boheemse streek.