France
Contact person: Mrs. Sannerien van Aerts
Website: https://nl.france.fr/nl

Persdossierwww.calameo.com/read

 

Frankrijk, een land met grenzeloze mogelijkheden

Het is niet voor niets dat Frankrijk al jarenlang een geliefde vakantiebestemming blijft onder Nederlandse toeristen. Het land is een tijdloze bestemming dat toeristen in elk seizoen betovert. Van de zonnige kust aan de Middellandse Zee tot de imposante bergen van de Alpen en de uitgestrekte landschappen in het binnenland. Of zoek juist de bruisende steden op voor een verblijf vol culturele ontdekkingen. Door de vele kanten van Frankrijk, is er een geschikte vakantiebestemming te vinden voor iedereen. Ook voor reizigers die veel waarde hechten aan duurzaamheid. Frankrijk zet zich namelijk volledig in op groen toerisme, waardoor vakanties met respect voor milieu en natuur de norm aan het worden zijn.

 

Foto rechts: Kliffen aan la côte d'Albâtre ©Valentin Pacaut - The Explorers i.s.m. Atout France 

Olympische en Paralympische Spelen 2024

Daarnaast zal Frankrijk in 2024 in de schijnwerpers staan als gastland voor de Olympische en Paralympische spelen, met wedstrijdlocaties verspreid door het hele land. Zo zullen er niet alleen wedstrijden plaatsvinden in en rondom Parijs, maar ook in onder andere Bordeaux en Marseille. De Olympische Spelen beloven een spannend evenement te worden, waarbij niet alleen de prestaties van topsporters van dichtbij te bewonderen zijn, maar ook het (her)ontdekken van Frankrijk binnen handbereik ligt. Gasten van over de hele wereld worden geïnspireerd om kennis te maken met de vele culturele, historische, gastronomische en natuurlijke schatten die Frankrijk te bieden heeft. De zomerspelen van 2024 zullen een onvergetelijke gebeurtenis worden voor jong en oud! 

 

2 Rocamadour a thousand year old sanctuary Valentin Pacaut The ExplorersHieronder vind je enkele highlights voor 2024:

01.03 - 15.10.2024: 80 jaar D-Day

22.03 – 22.09.2024: 150 jaar Impressionisme

26.07 - 11.08.2024: Olympische Spelen

28.08 - 08.09.2024: Paralympische Spelen

Benieuwd wat er dit jaar nog meer te beleven is in Frankrijk? Neem contact met ons op; we vertellen je er graag meer over.

 

Foto links: Rocamadour, een duizend jaar oud heiligdom  ©Valentin Pacaut - The Explorers i.s.m. Atout France