Türkiye
Contact person: Mrs. Hilal Can
Website: https://goturkiye.nl
Türkiye Cultural Route Festivals

De 'Türkiye Cultural Route Festivals' is een serie kunst- en cultuurfestivals die tussen 16 sept - 23 okt in Istanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır en Konya wordt gehouden. In totaal werken bijna 15.000 artiesten mee en bestaan de festivals uit meer dan 3000 evenementen variërend van kunst tot film, literatuur tot dans en muziek tot digitale kunst.  

Duurzaam Türkiye

Türkiye heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met 's werelds leidende milieu- en duurzaamheidsplatform Global Sustainable Tourism Council (GSTC). Met deze overeenkomst zullen Türkiye en GSTC voor het eerst een nationaal programma voor duurzaam toerisme met een officiële GSTC-status introduceren. Dankzij het nieuwe programma zal de Turkse toeristische sector haar duurzame activiteiten wereldwijd versnellen.

Michelinsterren gaan schitteren in İstanbul 

Michelin heeft onlangs voor het eerst het hoogstaande culinaire aanbod van Istanbul beoordeeld. Dat de Michelin inspecteurs onder de indruk zijn, blijkt uit de maar liefst 53 restaurants die in de selectie zijn opgenomen. Van deze restaurants kregen er 10 een Bib Gourmand en de restaurants Mikla, Araka, Nicole and Neolokal ontvingen hun eerste ster. Grote winnaar was het in 2019 geopende restaurant TURK Fatih Tutak. Zijn restaurant werd beloond met 2 sterren dankzij de bijzondere interpretatie van typisch Turkse smaken.

Foto's: Copyright ©GoTurkiye

Schermafbeelding 2022 10 20 om 13.28.14

De 5 mooiste fietsroutes van Türkiye
1. Route Güvercinlik-vallei

Als een van de meest uitzonderlijke bestemmingen van Türkiye, Cappadocië is ook een uitstekende fietsbestemming met zeven speciaal voor mountainbikes aangelegde routes. 

2. Route Lycian Way

Maden Strandroute De Lycian Way biedt meer dan twintig natuurlijke wonderen en oude steden zoals Fethiye, Ölüdeniz, Butterfly Valley, Kabak Bay, Kalkan, Kaş, Kekova, Demre, Patara, Olympos Mountain, Çıralı en Göynük Canyon.

3. Efezeroute

Deze indrukwekkende regio, waar ook de grootste tempel gewijd aan Artemis staat, beschikt over een mountainbike en elektrische fietsroute die begint bij het Huis van de Maagd Maria - negen kilometer van Selçuk - en eindigt in de oude stad Efeze.

 

4. Routes Köyceğiz

Ortaca - Dalaman In Muğla, bieden de routes Köyceğiz-Ortaca-Dalaman voor elektrische fietsen en mountainbikes een relaxte fietservaring te midden van prachtige natuur. In 2018 waren 22 routes gepland in het kader van Eco Trails.

5. Route Istanbul

Vanaf nu zal İstanbul een zelfde aantrekkingskracht uitoefenen op fietsers dankzij speciale routes voor elektrische fietsen en racefietsen. De fietspaden door de bossen aan de Europese kant geven zicht op het glinsterende water van de Bosporus en bieden de fietser een heel nieuw perspectief op Istanbul.