Austria
Contact person: Thiebout van den Bergh
Website: https://b2b.austria.info/nl/
Winter

Er zijn echt heel veel redenen om op wintersport te gaan in Oostenrijk... De zon op zien komen boven op de berg. Ontbijten in een berghut. Sneeuwschoenwandelen met een gids. Genieten van een portie kaiserschmarrn. Carven op brede blauwe pistes. Jumpen in het funpark. Met de kinderen een iglo bouwen. Drankje(s) op een zonnig terras met een waanzinnig uitzicht. En de dag afsluiten met heerlijke culinaire hoogstandjes of toch maar sportief die rodelbaan trotseren? Wat jouw winterwensen ook zijn, maak ze waar in gastvrij Oostenrijk!

Zomer

Hoe mooi vakantiefoto’s en beelden op social media ook zijn; de échte vakantieavonturen beleef je in Oostenrijk zelf. Je voelt de bergen, proeft de sfeer in de dorpen en geniet van de gastvrijheid. Hier staan al jouw zintuigen op scherp! ’s Ochtends genieten van de eerste zonnestralen, de rust en stilte die je voelt, daarna actie in bergen, een duik in het meer en de dag afsluiten met een glas op het terras. Beter wordt het niet!

Foto rechts: Zillertaler Bach - Oesterreich Werbung - Peter Burgstaller

 

Oostenrijkse mix

Vakantie in Oostenrijk is een mix van kleine en grote natuurwonderen. En van mooie ontmoetingen met mensen die trots zijn op hun land; dat voel je. Geen vakantiedag is hier hetzelfde, omdat er zoveel te beleven valt. Wie Oostenrijk en z’n gastvrije inwoners wil leren kennen, kan zich het beste onderdompelen in de tradities en de overweldigende natuur. Start je dag met een ontbijt in een berghut op 2000 meter. Overnacht in een boomhut tussen de beukentoppen en ervaar de rust en stilte. Snuif de geur op van de smeuïge Kaiserschmarrn. Bewonder de witte bloesem van de narcissen in het Salzkammergut in de Steiermark of loop in de sporen van de keizers in Wenen.

Fietsen

Of het je nu gaat om het verleggen van je grenzen bij het mountainbiken of de sensatie van snelheid op een racefiets. Of je vindt het gewoon leuk om al fietsend nieuwe plekken te ontdekken. Er zijn talrijke fiets- en mountainbikeroutes door alle deelstaten. De keuze is enorm. Zin in een meerdaagse tocht langs rivieren en meren? Een intensieve tocht naar de bergtop? Of is het doel van de fietstocht ergens lekker te kunnen genieten van lokale gerechten? Wat je reden om in het zadel te klimmen ook is - Oostenrijk maakt het mogelijk.

Schermafbeelding 2022 11 04 om 13.34.54
 
Actief

Een actieve, sportieve vakantie in Oostenrijk laat je heel bewust genieten van het hier en nu. Beleef er samen nieuwe avonturen. Op social media lijkt altijd alles zo mooi! Zo perfect! De werkelijkheid valt dan vaak tegen. Behalve: in Oostenrijk. Hier zijn filters en andere opsmuk gewoon helemaal niet nodig. Het is het ideaalbeeld van een vakantieland, in het echt. De pure natuur, schitterende bergen, meren, weiden en bossen: het is hier gewoon. Allemaal. Hier kun je actief en sportief genieten in en van de natuur, samen met je partner, kinderen, familie en/of vrienden. Hier beleef je echte avonturen. Hier ontspan je. Hier ben je letterlijk en figuurlijk even offline. Ga wandelen, fietsen, skiën. Ontdek. Doe. De locals gaan graag met je mee of geven je de coolste tips. Alles is hier klaar voor de perfecte vakantie. Jouw perfecte vakantie. Zodat jij je alleen nog maar hoeft te concentreren op het hier en nu, op jezelf en je lijf, en te genieten van je vakantie. Goed voor je algehele welzijn, top voor je verzameling mooie herinneringen. 

Foto links: OeW Familie Skifahren_ICv2

 
Culinair

Oostenrijk heeft op culinair gebied veel te bieden, ook al verwacht je dat niet meteen. We vonden het de hoogste tijd om in te zoomen op de Oostenrijkse keuken al alles wat Oostenrijk op culinair gebied te bieden heeft. Laura de Grave schreef er, in samenwerking met ons, zelfs een heel boek over: 

Natuurlijk Oostenrijk. Wat een culinaire ontdekking! | Laura de Grave, foto's van Hans de Kort | uitgeverij Brandt | ISBN 9789493095793 | Gebonden met linnen band, 224 pagina’s | verkoopprijs € 30,- verkrijgbaar bij de boekhandel en online. 

Ontspannen

Oostenrijk = pure natuur. En puur leven. De natuur. Ze is de essentie van ons bestaan. Daarom voelen we ons er ook zo thuis! De natuur heeft een bewezen positief effect op gezondheid en welzijn. Je hoofd leegmaken, even geen mail, telefoon of appjes, maar ruimte voor reflectie, weer op adem komen en: ontspannen. Oostenrijk is in feite één en al natuur. Luister er naar de stilte in het bos, ga eens overnachten in een boomhut, laat je betoveren door de magie van een zonsopgang in de bergen of voel de koele nevel vlakbij een waterval. Geniet van de energie en kracht die momenten als deze je geven! 

Maedchen unternimmt eine Bootstour am Vilsalpsee in Tirol Westend61 Dirk Kittelberger
Gezinnen 

Vervelen is verboden in Oostenrijk! Ook (misschien wel vooral?!) voor kinderen is hier zoveel te beleven! Ontdek de speciale wandelroutes, huttentochten of andere activiteiten in de natuur met z’n allen, smul van de heerlijke Kaiserschmarrn en bezoek de vele actieve en culturele bezienswaardigheden die het land rijk is.

Foto rechts: Vilsalpsee in Tirol - Westend6 - Dirk Kittelberger