Cyprus
Contact person: Mrs. Niki Verkaik
Website: https://www.visitcyprus.com/index.php/en/
Of neem contact op met Mrs. Tatiani Lipani Diaz: 

 

Van alle ontelbare eilanden in de Middellandse zee is er maar één die Aphrodite, de Griekse godin van de liefde, haar thuis noemt en dat is Cyprus.

 

Ongeacht welk type reiziger je bent, Cyprus heeft iedereen iets te bieden. Onze stranden zijn niet alleen mooi, maar ze zijn ook nog eens beoordeeld als de schoonste van Europa. En niet ver van de azuurblauwe zee ligt het Troodosgebergte waar wilde moeflonschapen grazen, cederbomen groeien en waar je pittoreske kerken en schilderachtige kloosters vindt met schitterende Byzantijnse fresco’s en iconen.  

Archeologie

Cyprus is een paradijs voor liefhebbers van archeologie. Van Neolithische nederzettingen van meer dan 11.000 jaar oud tot spectaculaire Grieks-Romeinse ruïnes, zoals het historische theater van Kourion en middeleeuwse forten zoals Kolossi, de lijst met pareltjes is eindeloos. En laten we ook de mysterieuze Koningsgraven niet vergeten… en natuurlijk de villa’s met de uitstekend geconserveerde, kleurrijke en adembenemende vloermozaïeken. 

Ontdek het hele eiland

Hoewel Cyprus het op twee na grootste eiland in de Middellandse zee is, is het verbazingwekkend compact en eenvoudig te bereizen. Tussen de hoge bergpieken en de glinsterende kust ligt een uitgestrekt landschap met glooiende heuvels en wijngaarden. 

Cyprus

 
Eten & drinken

Geniet van het langzame tempo in idyllische stadjes waar er altijd tijd is voor nóg een kopje koffie. In Cyprus kun je genieten van de bijzondere keuken met haar heerlijke meze, kleine gerechtjes die variëren van heerlijk gegrild en gekruid vlees tot verse groentes en bijzondere kazen, zoals de beroemde halloumi). Bestel er vooral een lokale wijn bij, vaak gemaakt van inheemse druivenrassen zoals Xynisteri (wit) en Maratheftiko (rood) of volg een van de 7 wijn routes en bezoek een van de vele wijnboerderijen op het eiland.  

Voor elke smaak (en budget)

Cyprus heeft niet alleen een rijk verleden maar is ook een vooruitstrevend, modern land. Er is een ruime keuze in accommodatie, van luxueuze hotels tot comfortabele villa’s, agrotoerisme en alles daar tussenin. 

 

Cyprioten zijn trots op hun eiland en delen dit graag met je. Kopiaste ‘wees welkom’!

Pomos