Aruba
Contact person: Mrs. Sharmin de Vries
Website: https://www.aruba.com/nl

Aruba, het enige echte One happy island

Aruba staat al sinds jaar en dag bekend als het enige echte One happy island vanwege de bekroonde parelwitte stranden, de vriendelijke en gastvrije locals en de uitgelaten sfeer. 

 

Zon, zee, strand, cocktails en goedlachse mensen die het leven vieren, dat is Aruba. Echter valt er op het eiland nog zoveel meer te beleven. Denk aan ongerepte natuur, een arsenaal aan (water)sporten, culinaire hoogstandjes en onwaarschijnlijk mooie muurschilderingen. 

Tijd voor actie

Wie denkt dat Aruba enkel een vakantie voor het betere luieren is heeft het goed mis. Uiteraard staat pure ontspanning voorop, maar ben je avontuurlijk ingesteld dan heb je wellicht wel een maand nodig om alle sportactiviteiten uit te proberen. Met de meeste zonuren in het Caribisch gebied en de alomtegenwoordige passaatwind is Aruba een wind- en kitesurfmekka voor zowel beoefende als beginnende surfers. Ook kun je er uitstekend kajakken, suppen, zeilen, snorkelen en duiken. Zoek je het vertier graag middenin de natuur op? Dan is een rondje golf op de 18-holes baan van Tierra del Sol of de 9-holes baan van Divi Links zeer aan te bevelen. Al was het alleen maar vanwege de indrukwekkende flora en fauna.  Voor een ochtend hike tussen immens hoge cactussen en bijzondere grotten is het goed om de wekker te zetten zodat je in alle vroegte het Arikok National Park kunt verkennen. Het park beslaat maar liefst 20% van het eiland en staat garant voor spectaculaire natuurverschijnselen. 

Octopus
 
Culinair walhalla

Met meer dan 250 restaurants is Aruba met recht een culinair walhalla te noemen en staat het bekend als de gastronomische parel in het Caribisch gebied. Of je nu verse vis aan het water bij zonsondergang verorbert, op niveau van een driegangendiner geniet, of bij een lokale foodtruck overheerlijke lokale snacks oppeuzelt, op het One happy island kun je meerdere keren culinair de wereld rond zonder het eiland te verlaten.

Street art in San Nicolas

Wie van kunst en cultuur houdt mag een bezoek aan de op een na grootste stad op Aruba, San Nicolas niet missen. Enkele jaren geleden zijn afgebrokkelde gevels en stille straten met magistrale street art opgekalefaterd door lokale en internationale kunstenaars. Elk jaar komen er nieuwe muurschilderingen bij met als resultaat dat San Nicolas nu verrijkt is met ruim 50 muurschilderingen. Wat ooit een slaperig arbeidsstadje was is nu ‘the street art capital of the Caribbean,’ aldus het internationaal vermaarde zakenblad Forbes.