Croatia
Contact person: Branka Huljev
Website: https://croatia.hr/en-gb

Met een verbluffend mooie kustlijn, een bergachtig en ongerept binnenland en meer dan duizend eilanden is Kroatië een fantastische vakantiebestemming. 

 

UNESCO

Een klein land met groot werelderfgoed https://croatia.hr/en-gb/unesco. De lijst van gebouwen, steden, kunstwerken, culturele en natuur attracties die door UNESCO zijn opgenomen in de lijsten van werelderfgoed is net zo divers en rijk als de Kroatische cultuur, geest en natuur waar ze vandaan komen.

Actieve vakantiegangers

Er zijn mogelijkheden in overvloed om dit veelzijdige land te ontdekken https://croatia.hr/en-gb/active-holidays-outdoors-and-nature. De Adriatische Zee is de plek om te zeilen onder vol zeil, voor een motorbootcruiseschip of om gewoon te genieten van de recreatieve visserij per boot https://croatia.hr/en-gb/nautical

Gastronomie

Ontdek de diversiteit van de Kroatische keuken en ontdek de heerlijke specialiteiten https://croatia.hr/en-gb/food-and-drink. Kroatië heeft nu 10 Michelinsterren restaurants https://croatia.hr/en-gb/food-and-drink/croatias-michelin-stars.

Kunst

Voedt het leven https://croatia.hr/en-gb/culture-and-arts. Kunst geeft ons leven kleur, voedt onze emoties, zet ons aan het denken, vermaakt ons en verbindt ons op talloze manieren. Kroatië zit vol met een diverse en rijke kunstscène, barstensvol creativiteit op elke bestemming

Luxury experience

De onweerstaanbare charme van Kroatische steden zal het gevoel opwekken dat de tijd in Kroatië langzamer stroomt. Je ontdekt de prachtige natuur, cultureel erfgoed en de lekkerste keuken https://croatia.hr/en-gb/luxury-experience.

Dubrovnik 2

Advent

De gezelligste tijd van het jaar staat weer voor de deur. Ook Kroatië transformeert in een winterwonderland waar van alles te beleven is. Door het hele land zijn er gezellige evenementen, van een chocoladefestival tot kleurrijke kerstmarkten https://croatia.hr/en-gb/meetings-and-events/news-venues-trends/advent-in-croatia.

Wellness

Met talloze wellnessmogelijkheden is Kroatië is een fantastische plek om jezelf te verwennen en ultiem te ontspannen. Lichaam en geest komen tot rust in het warme water van vulkanische oorsprong of met helende modderbehandelingen https://croatia.hr/en-gb/health-and-wellness.

Platteland

Verken het hele jaar door het landelijke Kroatië https://croatia.hr/en-gb/rural-tourism.

Hidden gems

Ondanks het feit dat de bestemmingen goed bekend zijn bij miljoenen toeristen die elk jaar een bezoek brengen, heeft Kroatië nog steeds veel verborgen juweeltjes: plaatsen, natuurlijke attracties en bestemmingen die hun mysterie hebben bewaard en nog steeds niet zijn ontdekt https://croatia.hr/en-gb/hidden-gems.

HTZ 2022 NaturallyYours Zoom Bg Trakoscan

Top attractions

https://croatia.hr/en-gb/top-attractions

Digital nomads

Kroatië is een van de eerste leden van de Europese Unie die een tijdelijk verblijf van één jaar voor digitale nomaden heeft gereguleerd. De Kroatische toeristen industrie erkent deze kans in de ontwikkeling van “year-round” toerisme. Met een kwalitatief aanbod en eenvoudigere procedures, streven we ernaar om zoveel mogelijk digital nomads aan te trekken en zo onze bestemming te promoten https://croatia.hr/en-gb/useful-information/digital-nomads

Evenementen

De levendige polsslag van cultuur, festivals en evenementen het hele jaar door https://croatia.hr/en-gb/events (wordt binnenkort geüpdatet voor 2023)

Veel meer inspiratie over Kroatië https://croatia.hr/en-gb/croatia-feeds