Bonaire
Contact person: Mrs. Marjolein Oleana
Website: https://bonaireisland.com/nl/

Welkom in het Paradijs

Of zoals wij zeggen: “Bon bini op Bonaire”

Ongerepte witte stranden omringd door een glinsterende azuurblauwe zee, met tropische palmbomen, zachtjes wuivend in de passaatwinden. Het is een bijna onveranderd schouwspel sinds kapers deze wateren drie eeuwen geleden beheersten.

Dat Bonaire grotendeels onaangetast blijft, is met opzet. Want het is niet van ons. Het behoort toe aan de talloze toekomstige generaties. Net als onze grootouders en hun grootouders, zijn wij slechts verzorgers van het eiland. Wij beschermen het voor de toekomst zoals het voor ons werd beschermd. We nemen deze verantwoordelijkheid zeer serieus. https://bonaireisland.com/nl/over-bonaire/

Ervaringen

Wat je favoriete activiteit ook is, je vindt het op Bonaire. Van duiken in onze warme tropische zeeën, het verkennen van ons natuurlijke landschap, tot onvergetelijke maaltijden. Je vindt hier precies wat je zoekt. https://bonaireisland.com/nl/ervaringen/

Duiken

Met meer dan 85 duiklocaties om uit te kiezen, kun je gemakkelijk al je tijd op Bonaire in het water doorbrengen. Daar vind je tropische riffen vol kleur met meer dan 57 soorten koraal en ruim 350 soorten vis. Sommige duiklocaties kun je zelfs direct vanaf de kustlijn bereiken. Zoek gewoon naar de namen van de verschillende duiklocaties die op de gele stenen langs de kustweg staan aangegeven. https://bonaireisland.com/nl/ervaringen/duiken/

DSC 9057 copy medium
 
De smaak van de tropen

Er is geen betere manier om de ziel van het Caribisch gebied te ervaren dan door te dineren op Bonaire. Omdat we op een tropisch eiland wonen, wordt in veel van onze gerechten natuurlijk vis gebruikt, in een duizelingwekkend scala van combinaties. Je vindt hier ook lokale stoofpotten en soepen met geitenvlees. Of zelfs leguaan. Veel van deze recepten bevatten ook de weinige lokale vruchten die op het eiland groeien, waaronder zuurzak, limoenen, mango’s, shimaruku (een plaatselijke kers) en een kleine bruine vrucht die mispel wordt genoemd. https://bonaireisland.com/nl/ervaringen/eten-en-drinken/