Contact person: Mrs. Edith Andriesse
Website: https://www.toerismevlaanderen.nl
Belgium - Flanders & Brussels

Or contact: Matthias De Wulf -  

Toerisme Vlaanderen staat voor duurzaam reizen, met oog voor de lokale bevolking, weg van de gebaande paden met aandacht voor lokale thema’s.  Als dichtbij bestemming heeft Vlaanderen ook in 2023 weer heel wat te bieden! 

 
Culturele hoogtepunten

Op cultureel gebied kijken we onder meer uit naar het stadsfestival en bijhorende tentoonstelling over Dieric Bouts in Leuven en de start van het Ensorjaar in Oostende. Twee topevenementen die het culturele najaar in Vlaanderen in 2023 heel wat kleur geven. We kijken ook reikhalzend uit naar de expo in het MAS in Antwerpen waarbij we maar liefst 100 Vlaamse topstukken samenbrengen. Ook het recent heropende KMSKA in Antwerpen pakt uit met een eerste expositie: Tronies brengt het verhaal van studiekoppen bij vroegmoderne kustenaars. Maar er zijn nog meer culturele hoogtepunten in 2023. Zo bestaat het Museum voor Schone Kunsten in Gent (MSK) 225 jaar en opende het museum in september 2022 de jubileumviering met een expo van de Gentse schilde Albert Baertsoen. Aansluitend aan deze expo volgt vanaf 22 januari 2023 een unieke expo over de zeventiende-eeuwse meester Theodoor Rombouts. 

foto rechts: Leuven, ©Kevin Faignaert

Natuurlijk actief

Belangrijke thema’s zijn ook natuur en fietsen. We zetten graag de recent geopende Vlaamse icoonfietsroutes in de kijker: perfect bewegwijzerde fietsroutes die je langs de mooiste plekjes in Vlaanderen voeren. Ook wandelen in de Vlaamse natuurgebieden staat meer en meer centraal. We zetten dan ook sterk in op recreatief wandelen in natuurgebieden zoals het Zwin en het Nationaal Park Hoge Kempen.

RLKM 20130814 0001 Mechelse Heide Peter Baas

Culinair genieten in Vlaanderen

Zoals steeds is Vlaanderen ook gekend voor zijn bourgondische eet- en drinkcultuur. De bierliefhebbers kunnen zich onder meer verheugen op de opening van Belgian Beer World in Brussel en de Lambiekmaand in het Pajottenland. Ook wijnliefhebbers laten we niet in de kou staan: het Limburgse Maasland heeft enkele prestigieuze wijndomeinen en die willen we graag extra in de kijker zetten. Vlaanderen is ook bekend voor zijn vele culinaire festivals zoals Kookeet in Brugge en Smaakmeesters in Antwerpen: deze culinaire festivals krijgen in 2023 onze volledige aandacht.

Vlaanderen voor sportievelingen

In 2024 organiseert Vlaanderen het Wereldkampioenschap gravelrace en in de aanloop van dit event zetten we in 2023 al enkele gravelroutes in Vlaanderen in de spotlights. Naast het sportieve fietsen in de Vlaamse Ardennen en het recreatieve fietsen via de Icoonroutes, heeft de sportieve bezoeker er weer een mooie uitdaging bij. 

 

We kijken er naar uit om jullie te mogen ontmoeten in Vlaanderen!

foto links: Mechelse Heide ©Peter Baas