Germany
Contact person: Mrs. Alexandra Johnen
Website: https://www.germany.travel/en/newsroom/home.html

Duitsland 2024: Romantische natuurlandschappen, een spannend EK en nieuwe UNESCO-erfgoedlocaties

 

Hans en Grietje, braadworst, kastelen en reislust - Duitsland staat wereldwijd bekend om veel dingen. Maar het land van Dichter und Denker (dichters en denkers) biedt nog meer. Duitsland heeft bijvoorbeeld 52 UNESCO Werelderfgoederen, waarmee het op de derde plaats staat wereldwijd. De meest recente toevoeging aan deze steeds groeiende lijst is het Joods-middeleeuwse erfgoed in Erfurt, dat voor een deel dateert uit ongeveer 1100. 

Duitsland biedt ook comfortabel reizen door middel van duurzaam vervoer terwijl je prachtige natuurgebieden bezoekt, of moderne steden met moderne musea, galerieën en muziekfestivals. Voor 2024 heeft Duitsland een aantal hoogtepunten in petto, waaronder sport, wereldberoemde schilders en duurzame reismogelijkheden - en dat alles op korte afstand van Nederland #DuitslandDichtbij. 

foto rechts: Schloss Lichtenstein in Baden-Württemberg (foto: GNTB, Francesco Carovillano)

250e geboortedag van Caspar David Friedrich

Een van de culturele hoogtepunten van 2024 zijn de evenementen rond de 250e geboortedag van Caspar David Friedrich. Friedrich werd wereldberoemd met zijn schilderijen en staat aan de wieg van de romantische schilderstijl. Bezoekers kunnen in de voetsporen treden van deze schilder tijdens speciale wandeltochten, waarbij ze de kans krijgen om op de locaties te staan waar de schilder inspiratie opdeed voor zijn werken. Er zijn ook veel verschillende blockbuster tentoonstellingen rond Caspar David Friedrich en evenementen om de beroemde schilder te vieren. 

Celle: Christmas market

 Ontdek de Duitse voetbalcultuur  

Nederlandse voetbalfans zullen blij zijn dat het buurland ook het gastland is voor de 17e editie van het UEFA Europees Kampioenschap 2024. Nadat je een nagelbijtende wedstrijd van je favoriete team hebt gezien, kun je ontspannen en de levendige straten van de stad verkennen. Of je nu in de hippe stad Berlijn bent, geniet van de maritieme charme van Hamburg of je tegoed doet aan Beiers bier, elke gaststad zal haar unieke charme tentoonspreiden. 

Duurzaam reizen in #DuitslandDichtbij 

Duitsland biedt ook duurzame reiservaringen door middel van de campagnes Feel Good en Stay Longer: Nederlandse reizigers worden aangemoedigd om met de trein naar Duitsland te komen met het (groeiende aantal) aantal rechtstreekse verbindingen tussen de buurlanden. Eenmaal in Duitsland worden ze uitgenodigd om hun verblijf te verlengen, bijvoorbeeld door verschillende steden in de buurt te bezoeken en dit vervolgens te combineren met een uitstapje in de natuur - en zo je ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Foto boven: Kerstmarkt in Celle in Nedersaksen (foto: Celle Tourismus und Marketing GmbH, Khai-Nhon Behre)